Taklimat Dan Kursus :
Biodata Pengajar :
- Nama : Haji Mohd Hairul Bin Abdullah.
- No. K.P : 581030-12-5217
- Berasal dari "Negeri Dibawah Bayu Sabah"Lahir di Kampung Limadang,Membakut,Beufort Sabah.
- Pendidikan Akademik : Sekolah Sehingga Tingkatan Empat sahaja .Tidak dapat meneruskan pengajian sebab kemiskinan keluarga.
- Pengalaman dalam pembuatan Pau,Cakoi ,Dan Nasi Ayam selama dua puluh tahun.
- Berniaga sepenuh masa daripada sabah sehinngga Semenanjung Malaysia.
Atucara :
8:00am - 9:00am : Pendaftran.
9:00am - 10:00am : Taklimat Penjualan Pau.
1:00am - 10:30am : Rehat Minum.
10:30am - 12:30am : Taknik Membuat Pau.
12:30am - 2:00pm : Makan Tengah Hari / Solat Zohor.
2:00pm - 3:00pm : Sesi Soal Jawab.
3:00pm - 4:00pm : Minum Petang / Bersurai.
Antara intipati Kursus sehari ini peserta akan diajar langkah demi langkah dalam pembuatan pau,Semuanya diajar dari asas sehingga pandai.Dibawah ini teknik-teknik rahsia yang bakal dipelajari :
- Teknik membancuh bahan-bahan pau.
- Teknik menguli pau dengan tangan.
- Teknik membahagikan kepada pau kecil
- Teknik memasukkan inti pau.
- Teknik mengukus pau.
Sebenarnya resepi dan teknik membuat pau berbeza dengan membuat pau.Semua teknik-teknik penting ini akan diajar.Anda juga diberikan tips untuk menjadikan pau anda lebih putih dan tidak berkedut.
Sekiranya Berminat Sila Hubungi :
Nama : PAU SABAH (AP0376634-X)
Alamat : No 2870 PRSN Rapat Baru 20,
Kg. Rapat Jaya Tambahan,
31350 Ipoh Perak.
Tel : 05-3112750/ 013-6646433 / 016-5620358
Atau Isi Borang Online Di Sini : KLIK SINI
Sekiranya Berminat Sila Hubungi :
Nama : PAU SABAH (AP0376634-X)
Alamat : No 2870 PRSN Rapat Baru 20,
Kg. Rapat Jaya Tambahan,
31350 Ipoh Perak.
Tel : 05-3112750/ 013-6646433 / 016-5620358
Atau Isi Borang Online Di Sini : KLIK SINI