Pakej C




Taklimat Dan Kursus :

Biodata Pengajar :


  1. Nama     :  Haji Mohd Hairul Bin Abdullah.
  2. No. K.P :  581030-12-5217
  3. Berasal dari "Negeri Dibawah Bayu Sabah"Lahir di Kampung Limadang,Membakut,Beufort Sabah.
  4. Pendidikan Akademik : Sekolah Sehingga Tingkatan Empat sahaja .Tidak dapat meneruskan pengajian sebab kemiskinan keluarga.
  5. Pengalaman dalam pembuatan Pau,Cakoi ,Dan Nasi Ayam selama dua puluh tahun.
  6. Berniaga sepenuh masa daripada sabah sehinngga Semenanjung Malaysia.

Atucara :

8:00am   -    9:00am       :  Pendaftran.
9:00am   -   10:00am      :  Taklimat Penjualan Pau.
1:00am   -   10:30am      :  Rehat Minum.
10:30am -   12:30am      :  Taknik Membuat Pau.
12:30am -   2:00pm        :  Makan Tengah Hari / Solat Zohor.
2:00pm   -   3:00pm        :  Sesi Soal Jawab.
3:00pm   -   4:00pm        :  Minum Petang / Bersurai.

Antara intipati Kursus sehari ini peserta akan diajar langkah demi langkah dalam pembuatan pau,Semuanya diajar dari asas sehingga pandai.Dibawah ini teknik-teknik rahsia yang bakal dipelajari :

  1.  Teknik membancuh bahan-bahan pau.
  2.  Teknik menguli pau dengan tangan.
  3.  Teknik membahagikan kepada pau kecil
  4.  Teknik memasukkan inti pau.
  5.  Teknik mengukus pau.
Sebenarnya resepi dan teknik membuat pau berbeza dengan membuat pau.Semua teknik-teknik penting ini akan diajar.Anda juga diberikan tips untuk menjadikan pau anda lebih putih dan tidak berkedut.


Sekiranya Berminat Sila Hubungi :

Nama   : PAU SABAH (AP0376634-X)
Alamat : No 2870 PRSN Rapat Baru 20,
                Kg. Rapat Jaya Tambahan,
               31350 Ipoh Perak.
Tel       : 05-3112750/ 013-6646433 / 016-5620358


Atau Isi Borang Online Di Sini : KLIK SINI